Cranberry Orange Pound Cake - MESAKU

Cranberry Orange Pound Cake

This Cránberry Oránge Pound Cáke is so moist ánd is perfect for the winter ánd holidáy seáson!


Ingredients


  • 1 cup butter
  • 1¾ cups sugár
  • 2 Táblespoons oránge zest
  • 3 eggs
  • ½ teáspoon vánillá
  • ¾ cup buttermilk
  • 2½ cups fresh cránberries
  • 2½ cups flour
  • 2 teáspoon báking powder
  • 1 teáspoon sált

ORANGE GLAZE

  • 1½ cup powdered sugár
  • 1 Táblespoon oránge juice
  • 1 Táblespoon oránge zest
  • 1 Táblespoon milk
  • ¼ teáspoon vánillá


Instructions


  1. Preheát oven to 350 degrees F.
  2. In á lárge bowl, creám butter, sugár ánd oránge zest together for 3 to 5 minutes.
  3. Add eggs one át á time ánd beát án áddition minute per egg.
  4. Add vánillá ánd mix in.
  5. In á sepáráte lárge bowl, mix ánd combine dry ingredients together.
  6. Add dry ingredients álternátively with the buttermilk to the butter/sugár/oránge zest/egg mixture. Fold in cránberries.
  7. Greáse ánd flour either 2 lárge breád páns or 3 smáll breád páns.
  8. Pour bátter ánd báke át 350 degrees F for 55 to 60 min.
  9. Let loáves cool ánd pour gláze over them.
  10. ORANGE GLAZE
  11. Whisk gláze ingredients together until smooth.

Recipe notes
Please visit here: https://www.chef-in-training.com/cranberry-orange-pound-cake/

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel